m.NAAM.NL Redirect (van desktop naar mobile)

Last Updated: Apr 08, 2015 10:12AM CEST
Automatisch met je smartphone / tablet naar de mobiele site

Vraag:
Een bezoekers wil via zijn mobiele apparaat onze website bezoeken. Hoe bewerkstellig ik dat een MOBIELE bezoeker automatisch naar onze mobiele site wordt doorgeleid?

Antwoord:
Er zijn diverse oplossingen:

1. Vraag de web bouwer van je desktop website om een script te maken.
2. Vraag Maddle of een reseller van Maddle om een voorstel uit te werken.

UITGANGSPUNTEN
Eigen domeinnaam koppelen aan Maddle

U kunt uw eigen domeinnaam koppelen aan uw Maddle account, op deze manier is uw mobiele (Maddle) website bereikbaar via uw eigen domeinnaam of subdomein.

Om een eigen subdomein zoals https://m.uwdomein.nl te gebruiken voor uw Maddle website moet u de volgende DNS wijzigingen toebrengen in het controlepaneel van uw hosting account. Uw hosting bedrijf kan u hier ondersteuning bij bieden.

Maak een nieuw “Domain Record” aan b.v. m.uwdomein.nl
en laat deze verwijzen naar het ip-adres van Maddle: 178.20.253.171

Als bovenstaande wijzigingen zijn doorgevoerd vragen wij u om ons hier via support@maddle.nl van op de hoogte te stellen, zodat wij de laatste stap kunnen zetten en u uw eigen domeinnaam kan gebruiken.

Mobiele bezoekers doorverwijzen
Het is mogelijk om mobiele bezoekers op uw huidige desktop website door te laten verwijzen naar uw mobiele (Maddle) website. U kunt zelfs vanaf specifieke (desktop) vacatures door laten verwijzen naar de mobiele versie van die vacature.

Om hier gebruik van te kunnen maken is het belangrijk dat er een unieke overeenkomst (vacature ID of Referentie nummer) bestaat tussen de URL van een vacature op uw huidige desktop website, en de URL van de mobiele Maddle website.

Deze vacature ID /Referentie Nr. moet wel beschikbaar worden gesteld in de XML output van het ATS systeem.

Wanneer u op uw desktop website bijvoorbeeld de volgende URL structuur hanteert:
https://www.uwdomein.nl/vacatures/2300AT/administrator-bij-bedrijf-x-in-duiven
dan zal de Maddle URL structuur er als volgt kunnen uitzien:
https://m.uwdomein.nl/nl/uwbedrijf/job/2300AT

Middels een script op uw desktop website kunt u hierdoor mobiele bezoekers automatisch doorsturen naar de mobiele Maddle website.

Wanneer u hier graag gebruik van zou willen maken neemt u dan contact met uw webmaster, ATS leverancier of ons op. Dan kunnen wij u advies geven over de manier waarop dit, eventueel in overleg met de bouwer van uw desktop website, bewerkstelligd kan worden.