Web versus App

Last Updated: Apr 08, 2015 10:08AM CEST
Er wordt veel geschreven en gediscussieerd over (native) Apps, een app die gedownload en geïnstalleerd wordt op het apparaat waarop hij gebruikt wordt. Je vindt een native app bijvoorbeeld in de appstore voor iOS, of op Google Play voor Android apparaten.

Wikipedia schrijft:
Een native App (native applicatie) is een programma dat specifiek ontwikkeld en geïmplementeerd is voor het gegeven model smartphone (Apple/IOS, Samsung/Android e.a.) microprocessor of besturingssysteem. Hiertegenover staat emulatie en compatibiliteitsmodus (beiden doen alsof ze iets anders zijn). Native uitvoeren van software komt het meest voor, omdat software voor een bepaald besturingssysteem al native is omdat het ontwikkeld is voor dat specifieke besturingssysteem.

Maddle is geen native App. Je hoeft Maddle (html5) niet te downloaden, aangezien ons product is gemaakt in html5. Een belangrijk voordeel is dat je direct vanuit een link naar de Maddle vacatures toe kunt. Je hoeft niet eerst een App te laden en te installeren. Meteen verbinden dus.

Meten is weten
Ook kun je met Maddle precies meten (ROI) hoe vaak jouw individuele vacatures bekeken zijn. Van een native App kun je alleen zien hoe vaak de App werd gedownload in de App store. Laat u niet teleurstellen door een verkeerd besluit.

Native Apps hebben enkele voordelen, met name voor organisaties die met een Community of (specifieke/specialistische) groep willen communiceren. Maddle weet wanneer een -verhoudingsgewijs veel duurdere- native App ingezet kan worden voor een groep, of met het oog op speciale functionaliteiten. Maddle weet de weg, zowel in Nederland als internationaal. Ook kan Maddle bepaalde combinaties (Web+NativeApp) aanbieden.

Whitepaper
Maddle heeft in 2015 een uitgebreide Whitepaper gepubliceerd over mobiel werven en solliciteren. Je kunt deze >> HIER (gratis) downloaden.
Het overzicht van de MDG Group (USA) biedt ook een mooie wegwijzer bij de afweging Web en/of App:
Web of App