Over QR codes en Maddle

Last Updated: Apr 08, 2015 10:02AM CEST
In 09: QR codes treft u vragen/antwoorden en tips over de mogelijkheden van QR codes.

Een QR-code is een bepaald type tweedimensionale streepjescode die in 1994 voor autofabrikant Toyota is ontwikkeld door Denso Wave, een dochteronderneming van het Japanse bedrijf Denso. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response ("snel antwoord").

De code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR-codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar worden in Japan, Amerika en Europa inmiddels algemeen gebruikt in tijdschriften, op bushaltes en op visitekaartjes. In Nederland is de code terug te vinden op de e-tickets van de NS, maar ook steeds vaker op posters en in tijdschriften.

Print to Mobile (van papieren media naar mobiel solliciteren)
Maddle heeft inmiddels diverse Print-to-Mobile projecten gedaan met individuele klanten en met uitgevers. Zo stonden er personeelsadvertenties met QR code van Maddle in de landelijke kranten als Telegraaf en Spits van TMG (o.a. voor Afas en Claassen, Moolenbeek & Partners), NRC (NRC Carrière) BDU uitgevers (vacatureQRant),

Nieuwe projecten (2013)
In september 2013 start NRC met een nieuw product in samenwerking met Maddle. Nader bericht daarover volgt.

Ook webplatforms zoals mobilemarketing.nl en vakbladen, zoals Werf& en SalesManagement hebben de mogelijkheden en de optie Print-to-Mobile inmiddels ontdekt.